Escape rooms for hele familien

Leter du etter en utfordrende, morsom aktivitet der hele familien kan være med? Da er Escape Rooms noe for deg. Et Escape Room er et relativt nytt konsept, der du selv er deltager i et levende spill. Kort fortalt går det ut på at du får en bakgrunnshistorie om et mysterium, en oppgave eller lignende, og så blir du og resten av laget ditt stengt inne på et rom. Her gjelder det om å finne spor og redskaper samt løse gåter og oppgaver, som kan hjelpe dere videre og nærmere mot løsningen. Oppgavene kan være alt fra gåter til puslespill, og det stilles ingen krav til fysisk styrke eller stor viten om spesifikke områder. Derfor kan alle være med, og både barn og voksne kan bidra.

På rommet må dere samarbeide, tenke kreativt og holde overblikk. Dere skal nemlig løse og finne alt innen tiden renner ut. Det gjelder nemlig om å finne den endelige nøkkel, kode eller lignende som skal låse dere ut av rommet igjen. Kun hvis dere har klart dette før tiden renner ut, kan dere kalle dere vinnere av et Escape Room.

Fordelen med et Escape Room er som sagt at det ikke kreves noen forutgående viten eller fysisk kunnen for å delta. Det stiller høy krav til overblikk, til å holde hodet kaldt og til samarbeid. Dere må kunne tenke logisk og rasjonelt, men samtidig forsøke å være kreative og tenke helt ut av boksen når løsningen ikke ligger rett for. Har du mot på å ta opp utfordringen med dine venner, familie eller kolleger? Så prøv et Escape Room i Oslo, og se om dere kan holde hodet kaldt når adrenalinen pumper og tiden holder på å renne ut. En morsom, medrivende, annerledes og garantert utfordrende aktivitet som vil være en gøy opplevelse for alle.

Maria Laugesen